GREAT FEN

VISITOR CENTRE, CAMBRIDGESHIRE (ENGLAND), 2012-2013

The 'Great Fen' is the biggest British habitat restoration projects of the present time. It is being managed by the environmental authority, the Huntingtonshire District Council, the Middle Level Commission, Natural England and the Wildlife Trust for Bedforshire, Cambridgeshire, Northhamptonshire and Peterborough.

In the 50-100 years, an area of over 3000 ha of, up to now, predominantly agriculturally used land is to be transformed into a connected habitat mosaic of lakes, ponds, streams and ditches, reed areas, moors, peat areas, damp and dry pastures, forest and bush land

GREAT FEN

VISITOR CENTRE, CAMBRIDGESHIRE (ENGLAND), 2012-2013

The Visitors' Centre presents the heart of ambitious project. As the starting and end point of all trips through the natural reserve, it also connects the visitors in addition to the active and passive participants, is intended to spread information and ideas and to stimulate communication on all levels.

The building itself is based in it conception on Celtic settlements, apparently closed wooden palisades turned out from inside to be open shop windows in the landscape. Contrary ramps on the roof symbolise the interaction of the forces between the human being and nature - if the human being rises about them, it leads to destruction; only in the balance of both are the close and profit from one another.

GREAT FEN

VISITOR CENTRE, CAMBRIDGESHIRE (ENGLAND), 2012-2013

WORKING IN THE ATELIER:
ALIKI STENOU

WORKING IN GROUP WITH:
LUZ LANDSCHAFTSARCHITEKTEN MÜNCHEN

VISUALISATIONS:
HH-VISION FRANKFURT/M. + KÖLN

GREAT FEN
VISITOR CENTRE, CAMBRIDGESHIRE (ENGLAND), 2012-2013
Sound